Wereld Alzheimer Dag 2022
17 augustus 2022 
1 min. leestijd

Wereld Alzheimer Dag 2022

Samen op pad

Ontdek de kracht van muziek, zang en bewegen

In het kader van Wereld Alzheimer Dag 2022 organiseert Alzheimer Nederland samen met de Dementieketens zoals ZorgMies en DementieDokter op vrijdag 23 september 2022 een dagdeel voor mensen met dementie en hun (professionele) mantelzorgers. Het wordt een dag om samen te beleven, te luisteren naar muziek, te dansen, te zingen, te lachen en te praten.

Dit jaar leggen we het accent op de kracht van muziek en beweging. Muziek zal tot het laatste moment een vorm van communicatie zijn, net als zingen en bewegen op muziek. Zie het webinar over de invloed van muziek op het brein hier.

Dit jaar zal ik onder andere een leuke dansworkshop verzorgen!

Muziek verwondert, verbaast, emotioneert, brengt herinneringen boven en het verbindt je met anderen. Bewegen is goed voor iedereen en dus ook voor mensen met dementie. Je kunt de dementie niet stoppen maar het lijkt de dementie wel te vertragen.

Bewegen is een goed middel om stress kwijt te raken en je lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren. Het verbetert je denkvermogen, vermindert onrust en het is leuk om samen te doen.

U bent van harte uitgenodigd om samen, onder het genot van een hapje en drankje, te luisteren naar muziek, te dansen, te zingen en herinneringen op te halen aan vroeger. We hopen u te inspireren om ook thuis samen de kracht van muziek en beweging te beleven.

Ook als u in mobiliteit beperkt bent (rolstoel of rollator) kunt u aan de middag deelnemen.

Entree

Gratis (inclusief hapjes en drankjes)

Datum

Vrijdag 23 september 2022
10.30 uur – 15.00 uur

Locatie

Gemeenschapshuis ‘Oos Heim’
Clermontstraat 10
Margraten

Aanmelden

Geef u op voor deelname en reserveer de datum!

Aanmelden kan via het inschrijfformulier HIER>>>

Of telefonisch:

Bart Vossen, 06 573 62 361
Henk Derks, 06 274 51 461

Wilt u meer informatie dan kunt u ook contact met hun opnemen!

Reactie plaatsen