Euthanasie, wilsverklaringen en dementie

Over de wetten en regels rond euthanasie. En wat je allemaal wilt regelen voordat je wilsonbekwaam wordt.

Datum

9juli

Tijd

10:00-11:00u

Kosten

gratis

Locatie

online via Zoom

Wat ga je leren tijdens dit webinar*?

Het wordt een bijzonder webinar met 2 gastsprekers.
Doe je mee?
50%
Schrijf je hier in
Schrijf je hier in
*Een webinar is een online onderwijstool waarmee je een presentatie in het comfort van je eigen huis op je eigen computer of telefoon kunt bekijken.

Wat je gaat leren:

  • wat de regels en wetten zijn rond euthanasie en palliatieve sedatie
  • waarom het belangrijk is om over je (zorg)wensen na te denken
  • wat je als mantelzorger moet doen als er sprake is van wilsonbekwaamheid
  • hoe je een familiegesprek kunt starten zodat je dierbaren op de hoogte zijn van jouw wensen

Speciale gasten:

  • Dorina van Beek, bewindvoerder-mentor-curator, levensexecuteur en oprichter van de digitale wilsverklaring "voor morgen"
  • Zilverhuis over het familiegesprek
  • inclusief LIVE vraag- en antwoordsessie
Welkom bij dementie dokter

Drs. Naomi Dongelmans,

huisarts

Over de spreker en het webinar

Naomi is huisarts sinds 2007, best-seller auteur, internationale spreker, coach en danseres. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van dementie als huisarts maar ook als kleindochter van twee oma's met Alzheimer. Ze heeft gezien wat voor impact de ziekte op de patiënt en omgeving heeft. Zeker als de mantelzorger ook al op leeftijd is, zoals in het geval van haar opa, kan het soms extra zwaar worden.


Daarom heeft ze zich toegelegd op begeleiding van mantelzorgers, maar ook op de preventie van dementie.


Dus...misschien niet het leukste onderwerp, maar oh zo belangrijk. Wist je dat de meeste mensen meer tijd besteden aan het plannen van hun vakantie dan aan het plannen van hun levens- en zorgwensen?

Schrijf je in door op de knop te klikken.
Doe lekker mee!!
50%
Schrijf je hier in
Schrijf je hier in
online live

LIVE

Dit is een LIVE interactief webinar, we eindigen met een Q&A. Het wordt opgenomen. Wil je niet in beeld komen, dan kun je de video uitlaten.
Q&A

Vraag- en antwoord

Stel mij al je brandende vragen en krijg direct antwoord!
online te volgen webinar

Online te volgen

Dit is een online training. Schakel in vanaf je eigen computer of mobiel.

Leren over dementie en mantelzorgen maakt mantelzorgen makkelijker


Omgaan met iemand met dementie is moeilijk en je moet weten dat alles zal veranderen. Dementie wordt naar verwachting de nummer één doodsoorzaak in 2040. Helaas leren we hier op school niet over deze ziekte, en ook niet hoe de kansen om het te krijgen kan verlagen. Wij leren ook niet wat je moet doen of zou moeten doen als een ouder wordende geliefde tekenen van dementie heeft.


Je hebt misschien wel eens gehoord van deze ziekte maar je weet eigenlijk niet goed wat het is. “Iets met vergeetachtig worden”. De kans dat mensen van 85 jaar en ouder dementie ontwikkelen is ongeveer 1 op de 2, dus zul je er waarschijnlijk vroeg of laat meet te maken krijgen.


Mantelzorgers hebben verschillende motieven om voor degene met dementie te zorgen. De belangrijkste reden is om voor hen te zorgen uit liefde en genegenheid. Ongeveer de helft of verzorgers zien deze rol als hun plicht.


Omgaan met alle omstandigheden waarbij de persoon met dementie betrokken is, kan uitdagend en stressvol zijn. Tijdens deze wekelijkse trainingen krijg je makkelijk te begrijpen informatie over dementie en mantelzorger. Trainingen bevatten gemakkelijk te implementeren actiestappen om jouw leven en dat van de persoon met dementie een beetje gelukkiger, gezonder en comfortabeler te maken.