Blij Buikje - Blij brein

30 april
10:00-11:00u
gratis
online via Zoom
🧠Blij Buikje - Blij Brein gaat over wat de invloed van voeding is op je brein, je stemming, en hoe je met voeding de kans op dementie tot wel 80% kan verminderen.
50%
Schrijf je hier in
Webinar blij buikje, blij brein
Schrijf je hier in

Wat ga je leren tijdens dit webinar*?

*Een webinar is een online onderwijstool waarmee je een presentatie in het comfort van je eigen huis op je eigen computer of telefoon kunt bekijken.

Wat je gaat leren:

  • wat een lekkende darm is
  • wat een lekkend brein is
  • wat de oorzaken zijn van lekkende darm en lekkend brein
  • wat de gevolgen zijn van lekkende darm en lekkend brein
  • weet je hoe je een slechte darmwerking kunt herstellen
  • weet je wat je kunt doen om de kans op dementie te verkleinen en blijer te worden
  • inclusief LIVE vraag- en antwoordsessie
Welkom bij dementie dokter

Drs. Naomi Dongelmans,

huisarts

Naomi is huisarts sinds 2007, best-seller auteur, internationale spreker, coach en danseres. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorger voor haar moeder en dementie als huisarts maar ook als kleindochter van twee oma's met Alzheimer. Ze heeft gezien wat voor impact dementie op de patiënt en omgeving heeft. Zeker als de mantelzorger ook al op leeftijd is, zoals in het geval van haar opa, kan het soms extra zwaar worden.


Daarom heeft ze zich toegelegd op begeleiding van mantelzorgers, maar ook op de preventie van dementie.Schrijf je dan in door hieronder op de knop te klikken.
50%
Schrijf je hier in
Webinar blij buikje, blij brein
Schrijf je hier in
online live

LIVE

Dit is een LIVE interactief webinar, we eindigen met een Q&A. Het wordt opgenomen. Wil je niet in beeld komen, dan kun je de video uitlaten.
Q&A

Vraag- en antwoord

Stel mij al je brandende vragen en krijg direct antwoord!
online te volgen webinar

Online te volgen

Dit is een online training via Zoom. Schakel in vanaf je eigen computer of mobiel.


Omgaan met iemand met dementie is moeilijk en je moet weten dat alles zal veranderen. Dementie wordt naar verwachting de nummer één doodsoorzaak in 2040. Helaas leren we hier op school niet over deze ziekte, en ook niet hoe de kansen om het te krijgen kan verlagen. Wij leren ook niet wat je moet doen of zou moeten doen als een ouder wordende geliefde tekenen van dementie heeft.


Je hebt misschien wel eens gehoord van deze ziekte maar je weet eigenlijk niet goed wat het is. “Iets met vergeetachtig worden”. De kans dat mensen van 85 jaar en ouder dementie ontwikkelen is ongeveer 1 op de 2, dus zul je er waarschijnlijk vroeg of laat meet te maken krijgen.


Mantelzorgers hebben verschillende motieven om voor degene met dementie te zorgen. De belangrijkste reden is om voor hen te zorgen uit liefde en genegenheid. Ongeveer de helft of verzorgers zien deze rol als hun plicht.


Omgaan met alle omstandigheden waarbij de persoon met dementie betrokken is, kan uitdagend en stressvol zijn. Tijdens deze training krijg je makkelijk te begrijpen informatie over dementie. Volgende trainingen bevatten vervolgens gemakkelijk te implementeren actiestappen om jouw leven en dat van de persoon met dementie een beetje gelukkiger, gezonder en comfortabeler te maken.