Online cursussen & workshops

Check de agenda hier voor de (gratis) webinars over de meest uitlopende gezondheids- en welzijnsonderwerpen. En schrijf je direct in.

29

april
10:00

Invloed van muziek op het verminderen van lichamelijke en mentale klachten

Muziek kan zoveel voor iemand betekenen. Niet alleen voor iemand met dementie (waar we al vaker over spraken) maar ook voor jou en mij. Je kan er blij van worden, of juist opgefokt. Maar je kan het ook inzetten voor herstel bij stress en ziekte. Zangeres Mariska Nieuwenhuijsen gaat haar verhaal vertellen hoe muziek zo krachtig kan zijn.

20

MEI
10:00

Zorg regelen - wat is mogelijk en waar begin je?

Zoveel termen, zoveel instantjes, je ziet snel door de bomen het bos niet meer. Waar begin je? Wat is PGB? Wat zijn de verschillende wetten en loketten?

10

JUNI
10:00

Introductie dementie

Als net de diagnose is gesteld komt er zoveel op je af.

Wat is dementie precies en wat is het verschil met Alzheimer?

Wat zijn de risicofactoren?

Wat kun je doen om de kans op dementie te verminderen?

Hoe kan ik stressvolle momenten handelen tijdens het mantelzorgen?

Over de host

Naomi is huisarts sinds 2007, bestsellerauteur, internationale spreker, coach, danseres. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van dementie als huisarts maar ook als kleindochter van twee oma's met Alzheimer. Ze heeft gezien wat voor impact de ziekte op de patiënt en omgeving heeft. Daarom heeft ze zich toegelegd op begeleiding van mantelzorgers met het nieuwe bedrijf ZorgMies Maastricht, maar ook op de preventie van dementie.

De webinars zenden we uit via Zoom. De webinar wordt opgenomen en later in de videobibliotheek van dementiedokter.nl gedeeld, zodat je het nog eens kunt terugkijken.

  1. Wil je niet in beeld komen, dan kun je ervoor kiezen om je camera uit te zetten tijdens de sessie.
  • Nog nooit iets met Zoom gedaan? Klik dan 10 minuten eerder op de deelnamelink en controleer of het geluid het doet.