💚 Voeding & Recept van de week: watermeloen
29 maart 2021 
3 min. leestijd

💚 Voeding & Recept van de week: watermeloen

ETEN VAN DE WEEK – WATERMELOEN

🍉 ETEN VAN DE WEEK – WATERMELOEN 🍉

💦 Hier is een leuk feitje: watermeloen bestaat voor 92% uit water – dit betekent dat het je kan helpen om gehydrateerd te blijven EN een vol gevoel tussen de maaltijden kan hebben. Het kan ook helpen bij de spijsvertering.

💚Het hoge watergehalte betekent dat het minder calorieën bevat, maar toch verrassende voedingsstoffen. Naast vitamine C bevat het carotenoïden die worden omgezet in vitamine A, evenals lycopeen, dat een lange lijst met potentiële gezondheidsvoordelen heeft.

👀 Van lycopeen is aangetoond dat het beschermend werkt tegen bepaalde vormen van kanker, hartaandoeningen en leeftijdsgebonden verlies van het gezichtsvermogen.

🤗 Hier zijn enkele tips om er meer van in uw dieet te krijgen: voeg het toe aan salades en smoothies, of geniet er gewoon van als tussendoortje!

🙋‍♀️🍉 Steek je hand op als je van watermeloen HOUDT !! Wanneer heb je het voor het laatst wat gegeten?

Recept Banaan Watermeloen

🍌🍉Soms wil je gewoon een zoete, koele en verfrissende traktatie. Ik heb vandaag een gezonde voor je.

Het bevat GEEN toegevoegde suikers en zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken!

⭐ De truc om dit te bevriezen zodat het geen ijskristallen bevat, is om zoveel mogelijk lucht uit de container te krijgen!

Gebruik een pot van 500 ml (ongeveer 2 kopjes). Of vries kleinere hoeveelheden in een ijsblokjesbakje – en bedek het met diepvriesfolie.

WATERMELOEN BANAAN SORBET

(2 porties)

1 kop (150 gram) in blokjes gesneden watermeloen

1 grote banaan, in stukjes gesneden en ingevroren

½ tl vers limoensap

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pulseer tot een gladde massa. Schraap in een bak en dek af. Minimaal 2-3 uur invriezen en serveren!

REFERENTIE:

www.healthline.com/nutrition/watermelon-health-benefits

Reactie plaatsen