🥦 ETEN VAN DE WEEK – BROCCOLI 🥦
🎉 Een van mijn favoriete groentes! Ze zijn geweldig rauw, gestoomd, geroosterd, in salade, in soep … en de lijst is eindeloos!
💚 Deze kleine groene “boomstelen” zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten waar je lichaam dol op is!
👏 Broccoli wordt verondersteld je te helpen beschermen tegen kanker, de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en een gezonde spijsvertering te ondersteunen.
🧠💪 PLUS… broccoli ondersteunt de functie van je hersenen en immuunsysteem, is goed voor je hart en houdt ook je botten en gewrichten sterk!
⁉️ Wanneer heb je voor het laatst broccoli gegeten !?
👩🏾🍳🥦Dit is een eenvoudig recept voor broccoli en komkommersalades dat een verrassend bijgerecht vormt. Lekker bij geroosterde zalm of geroosterde kip! (Of eigenlijk elk hoofdgerecht.)
🥗Je zult dol zijn op de dressing – je kunt het gebruiken op warme of koude gerechten en het is zelfs een geweldige last-minute toevoeging aan elk roerbakgerecht.
BROCCOLI & KOMKOMMERSALADE
(Voor 4 porties)
DRESSING:
65 gram pindakaas
1 eetlepel kokos-aminos (of sojasaus)
2 tl honing
½ tl gemberpoeder (of 2 tl vers geraspte gember)
2 tl appelciderazijn
2 el warm water, tot dunne dressing
(OPTIONEEL: een scheutje sriracha of hete saus)
SALADE:
0,5 kg broccoliroosjes, in hapklare stukjes gesneden
1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Zout en peper naar smaak
2 el gedroogde cranberries
OM DE DRESSING TE MAKEN: Doe alle dressing ingrediënten in een glazen pot en schud goed om ze op te nemen. (Dit is een week houdbaar in de koelkast).
OM DE SALADE TE MAKEN: meng de broccoli en komkommers in een middelgrote kom. Voeg de olijfolie, zout en peper toe en meng goed om te combineren.
Leg de salade op een schaal en schep er de pinda dressing overheen. Top met veenbessen en serveer.