Pomodoro timer

Pomodoro voor meer focus en dus tijd

Pomodoro Clock

Wat is de Pomodoro-techniek en hoe voorkom je dat je multitaskt?

Enkele jaren geleden hebben verschillende gezondheidsexperts een studie uitgevoerd bij mensen om te bewijzen dat multi-tasking de hersenen en hersenactiviteit van mensen op een zeer slechte manier beïnvloedt. Daarom is de Pomodoro Techniek ontwikkeld: om mensen te helpen zich meer op één ding te concentreren en tegelijkertijd topwerk te leveren.

Het concept van deze techniek is vrij eenvoudig, met slechts een paar stappen, werkt dit al, taak per taak. Er zijn 5 eenvoudige stappen om te voltooien die deel uitmaken van de Pomodoro-techniek:

Stap 1.

Selecteer of kies die taak die je echt wilt uitvoeren. Je kunt dit doen door alle taken op te sommen die je voor die week moet doen en dan te bepalen welke het belangrijkst is. De rest van de taken moet voor een ander tijdstip of een andere dag worden bewaard.

Stap 2.

Gebruik een wekker of stopwatch (of de timer hier), stel deze in op 25 minuten en je kunt aan de taak beginnen. Concentreer je gedurende vijfentwintig minuten op het bereiken van zoveel mogelijk; totdat het alarm afgaat.

Stap 3.

Als de 25 minuten om zijn, neem dan een pauze van ongeveer vijf minuten. Pauzes nemen tussen het werk door kan je geest verfrissen en je focus en concentratie urenlang aan de gang houden. Afgezien hiervan zul je je niet snel opgebrand voelen.

Stap 4.

Zorg ervoor dat je stap één tot en met drie herhaalt voor vier cycli. Het plannen van je taken werkt perfect, vooral als de taak een beetje uitputtend of zwaar is.

Stap 5.

Blijf 4 keer aan het proces werken of totdat je werk klaar is. Rust 25 minuten en je kunt een nieuwe cyclus beginnen met een ander soort taak.
Deze stappen zijn inderdaad eenvoudig, gemakkelijk te volgen, maar de mensen die deze techniek gebruiken, bevestigen dat de techniek echt werkt. Vooral degenen die steeds afgeleid worden door externe dingen zoals tijd, mensen en extra werk. Afgezien hiervan is de Pomodoro-techniek gemakkelijk te onthouden, en hoe meer je de stappen volgt, hoe meer elk onderdeel van de techniek een deel van jou wordt. Al snel zul je merken dat je meer dingen gedaan krijgt in vergelijking met wanneer je vol zit en overspoeld wordt door werk en buitenschoolse activiteiten thuis of op kantoor. Binnenkort zal de techniek volledig deel uitmaken van je dagelijkse werkroutine.


Sessie
25:00
Duur sessie
25
Duur pauze
5
Reactie plaatsen